Una declaració pública de principis i intencions, sovint de naturalesa política o artística. El manifest consisteix en una peça documental mitjançant la qual es donen a conèixer diverses idees o problemes d’una manera intensa i concloent. Una expressió reivindicativa que simbolitza la voluntat d’estil d’un grup d’artistes o d’un nou moviment.

Volem un espai per:

—Compartir coneixements, actituds, amics, exposicions, xerrades, descobriments.

—Pensar, no només en el disseny gràfic, que no volem deixar de reivindicar i promocionar, sinó també en la societat sobre la qual actua i interacciona.

—Reflexionar, sobre tot allò que influeix en les nostres vides com la política, la feina, les relacions, la professió …

—Debatre, defensem la pluralitat d’idees, pensaments i opinions. Saber escoltar i saber explicar ens enriqueix com a persones.

—Potenciar, no estem en contra de la funció comercial del disseny gràfic en particular ni de la del disseny en general, però ens interessa més la seva funció comunicativa i social.

—Descansar, volem deixar enrere l’estrès habitual dels entorns de treball i de la nostra vida actual i encara que només sigui durant uns pocs dies poder fer les coses amb calma i tranquil·litat, dotant a cadascuna de les nostres accions i activitats del tempo necessari per a la seva realització.

—Investigar, volem relacionar-nos amb altres disciplines (com l’art, la fotografia, l’arquitectura, la dansa, la música, la moda …) i descobrir que poden aportar-nos i que podem aportar.

—Experimentar, la majoria de festivals, trobades, simposis o congressos comparteixen formats com les conferències, exposicions o tallers. Creiem que tots aquests formats segueixen sent útils però la seva formalització, en la majoria dels casos, és obsoleta. Volem canviar-los, dotar-los d’una personalitat “Festa”, obrir la ment i la imaginació a la recerca de noves formes de presentació, exposició o treball.

—Moure’ns, no volem estar-nos quiets; ens replantegem constantment les nostres idees a la recerca de l’impossible de la perfecció o l’excel·lència. Opinem que en la majoria de les ocasions els errors i els processos són més importants que els resultats, que el punt de partida és molt més interessant que el punt d’arribada, després del qual no hi ha res.

—Divertir-nos, tots els propòsits anteriors no estan renyits amb els aspectes lúdics de la vida social, així que també volem ballar, menjar, passejar, banyar-nos i, perquè no, perdre el temps mirant el mar o prenent una cervesa amb els amics. 🙂

En definitiva volem seguir sent petits, senzills, propers, experimentals i tan amables i professionals com ens sigui possible; sabem que només és disseny gràfic, però ens agrada (i ens agrada molt).

0