Francesc Pla i Eva Serrats són socis a Leve, un estudi que va néixer el 2007 com a productora audiovisual i que avui dia es dedica de manera transversal a projectes d’arquitectura, urbanisme, museografia, exposicions, accions i esdeveniments, docència, activismes, etc.

Francesc Pla és arquitecte, format a l’ETSAB, però bàsicament va aprendre en l’estudi d’Enric Miralles en el qual va treballar i es va submergir 24h/7 dies entre els 18 i els 24 anys. Allà va conèixer als quals van ser els seus socis de l’estudi BOPBAA durant més de 20 anys, amb els quals va desenvolupar una prolífica carrera com a arquitecte. Eva va estudiar fotografia i va treballar de fotògrafa mentre estudiava arquitectura a l’ETSAB i, en acabar, va saltar al món del cinema cursant el Màster en Documental de Creació i posteriorment en el Doctorat sobre Cinematografia, tots dos de la UPF. Ha treballat com a fotògrafa d’arquitectura i col·laborant (com a fotògrafa, cineasta i/o arquitecta indistintament) en el treball de diferents artistes, ha organitzat esdeveniments, ha dissenyat projectes pedagògics, cinematogràfics, expositius, editorials, etc. Francesc és, actualment, professor a l’escola de disseny ELISAVA i a l’escola d’arquitectura ETSAV. Eva, en canvi, tot i que va sent convidada aquí i allà, no treballa dins de cap institució educativa ni des de dins de cap tipus d’institució.

Francesc i Eva entenen els projectes com plans per dur a terme desitjos de transformació. Per això els seus aquests tenen, més que mai, gèneres diferents i convoquen disciplines diferents. Mostren el seu treball en la publicació online Entre el tren il ‘andana. Francesc i Eva comparteixen el plaer de viatjar i d’experimentar lúdicament els llocs: ensumar, escoltar, jugar a parlar com ho fan els seus habitants, comprar peix al mercat, descobrir històries, … El 2005 van passar un primer cap de setmana per la Festa del Grafisme, gaudint de Portbou, sentint l’estrany efecte terapèutic de deambular per un lloc que té un altre tempo. I ja no ho poden deixar.

levenet.com

leves_portrait
dp07
dp02
pu03
pu01
m6_5_leve_projects

CARTOGRAFIES DE PORTBOU

El Taller
10—14.09.18

Taller de 5 dies
+ 2 dies de Festa

Inclou allotjament en apartament compartit (4 personas)

Preu Taller
Preu Estudiant

Un dia Portbou va despertar obsolet: Europa va dissoldre el concepte de frontera i aquesta localitat va perdre el seu sentit. L’estació, de dimensions similars a les de tot el poble, les 300 famílies de guàrdies civils, el tràfic de licors, tabacs i torrons amb els francesos, … els refugiats (los rojos) fugint del país, dormint a la platja, el suïcidi de Walter Benjamín, .. tot això succeïa a Portbou perquè era un lloc de frontera. Proposem cinc dies per rastrejar totes aquestes històries, avui invisibles. Una setmana de practicar derives pel territori i construir històries, a través del caminar, del veure cinema conjuntament o de rememorar l’esperit del desaparegut festival SURPAS, de cultura lliure i popular. Al llarg de tota la setmana, elaborarem una cartografia fantasma de Portbou, que rescatarà el gènere de cartografies de “el viscut” que fusionaven la representació científica amb la experiencial. El pla resultant serà cremat a la platja la nit del dissabte de la Festa del Grafisme.

#levestudio #productdesign #arquitecture

0